Nieuws artikelen EMS

Verlate zegening van de palmtakken (6/7 juni)

Parochies Epen, Mechelen en Slenaken

Verlate zegening van de palmtakken weekend 6 en 7 juni

Op Palmzondag vindt vanouds aan het begin van de H. Mis de zegening van palmtakken plaats.

Echter … het coronavirus spookt rond over de wereld met als gevolg een ‘intelligente lockdown’. Het openbare leven kwam stil te liggen en ook de kerken gingen ‘op slot’: geen Palmzondag, geen Pasen, geen Hemelvaart, geen Pinksteren.

Nu de regering de maatregelen enigszins versoepelt mogen ook de kerken weer open. Pastoor Van den Berg had belooft: bij de eerste gelegenheid gaan we palmtakjes zegenen.

Voor de parochies EMS gebeurt dit tijdens de H.H. Missen in het weekend van 6/7 juni a.s. De manden met gezegende palmtakjes worden na afloop in de hal van de kerk gezet zodat gelovigen die dat willen een palmtakje mee naar huis kunnen nemen.

Deze palmtakjes worden onder meer gebruikt om bij een kruisbeeld te steken, wijwater mee te sprenkelen bij een afscheid van een overledene en door boeren om op de hoek van hun akkers in de grond te steken om een goede oogst af te smeken.

Wilt u de H. Mis van de palmzegening bijwonen dan wel eerst aanmelden in de betreffende parochie!