Nieuws Mechelen 2018

VAKANTIEGROET ?    STUUR EENS EEN  (KERK)  KAART !

Zijn de koffers al gepakt maar nog niet afgesloten? Dan snèl deze memo erin stoppen met het adres van uw pastoor: Dorpsstraat 12, 6277 NE Slenaken. Waar u ook naar toe gaat, het zou leuk zijn als iedereen een (kerk)kaartje naar de parochie stuurt, om daardoor ook in de vakantieperiode onze verbondenheid te uiten met hen, die niet met vakantie (kunnen) gaan en thuis zullen blijven. Natuurlijk zorgen wij er dan voor, dat alle kaarten worden opgehangen aan het prikbord van onze kerk. Aan alle thuisblijvers die ook eens graag de benen willen strekken in eigen omgeving, maar toch graag iets méér willen zien dan drommen toeristen en wielerronde 385, geven we graag drie tips voor een rustig en ontspannen daguitstapje in onze fraaie Euregio:

1) Kasteel Schaesberg wordt herbouwd! Inmiddels is men begonnen het opruimen van het in 1968 achtergelaten sloopgebied. Ook zullen de nog weinig overeind staande muren gestut worden om vervolgens aan de hand van gedetailleerde bouwkundige tekeningen en foto‘s die architect Mulder tussen 1881 en 1888 maakte het kasteel te reconstrueren. Verwachting en planning is om over 25 jaar het kasteel in zijn geheel weer opgebouwd te hebben; ook de pas gerestaureerde HH. Petrus en Pauluskerk van Schaesberg loont een bezoek;

2) Op warme zomerdagen lokt het Nah-erholungsgebiet Wurmtal in het Duitse Übach-Palenberg met bootje varen, waterfietsen, minigolf, wandelgebied en terrasjes rondom de vrijgelegde ruïnes van de imposante Romeinse Thermen, ooit gelegen aan de vroegere Via Belgica, de entree is vrij; op loopafstand vindt u de 10e eeuwse Petrus-kapelle, die teruggaat tot in de tijd van Karel de Grote;

3) Ook de ondergrondse Mijn van het Waalse Blegny is een geheimtip voor warme dagen, bovengronds vindt u minigolf, horeca, maar ook een keur aan uitgestippelde wandelpaden; vanaf de nabijgelegen St. Pancratiuskerk van Dalhem heeft u een schit-terend uitzicht op de omgeving.

Ook als u een uitstapje maakt, een kaart blijft altijd welkom! Waar u ook verblijft: fijne ontspanning, behouden thuiskomst en laten we ook de thuisblijvers niet vergeten!

Uw pastoor Rick van den Berg.

Viering Allerheiligen en Allerzielen Mechelen 2018.

Donderdag 1 november, Hoogfeest van Allerheiligen.

10.00 uur Plechtige Hoogmis Van der Looyzaaltje voor de parochies EMS.

Vrijdag 2 november, gedachtenis van Allerzielen.

19.00 uur Avondmis parochiekerk Epen voor de parochies EMS.

Zondag 4 november.

9.15 uur Plechtige Hoogmis parochierkerk Mechelen

14.00 uur Allerzielenlof met aansluitend zegening van de graven op kerkhof en begraafplaats.

Viering wordt opgeluisterd door Gemengd Kerkelijk Zangkoor St.-Gregorius.